band
Paolo Passionato and the Pennies from Heaven is de legendarische showband van Paolo Passionato (zie aldaar).De band was de eerste multiculturele samplegeorienteerde latin salsa rap calypsoband ter wereld (bron: Stan Rijven's popjournaal).

Muzikanten uit alle hoeken en gaten van de aarde zoals Tahiti, de Galapagos eilanden, Kazachstan, Haiti, Birma, Laos en Limburg  maakten  -en maken nog!- deel uit van deze fantastische, maar ook anderszins erg leuke  band.

Toen de band eigenlijk nog niet eens echt bestond werd er al   binnen 1 jaar (het jaar 1983) op meer dan 3000 festivals, jeugdhonken concertzalen, Nederland Muziekland, Sonja Barend, De Lachende Scheerkwast, Oerol, het festival van Lokeren en Hengevelde  gespeeld.
De single Hengevelde staat al meer dan 30 jaar in de top 100 aller tijden van Bentelo, Delden, Neede en Goor. En toen moest het dus nog allemaal beginnen!

Al snel werd er een fanclub opgericht, met lange wachttijden, en allerlei mooie spullen voor de fans zoals shawls, T-shirts, gekke prullaria (passionato-auto'tjes, passionatozakdoekjes voor de optredens, passionatopleisters, als er eens tijdens een optreden ongelukken gebeurden-hetgeen-gelukkig-niet vaak het geval is!), en wat dies meer zij!
De voorzitter van de fanclub (Benjamin Unlimited) bestaat nog steeds en is van de opbrengsten in Engeland gaan wonen....
De spullen zijn nog steeds te koop , maar NB! het zijn inmiddels wel zogenaamde "collector items "geworden (bron: Marktplaats, Ebay).

lees meer
voor de bio's van de bandleden: klik op de namen in het linker menu
 
agenda
The Pennies from Heaven
Wlady Woodstock
Paolo Passionato
Airto il Bottaio
"il Filosofo"
Jacky K.
"Augusto Blanco"
Judy Garland-Podsada
Raffa Ravioli "Craniosacralia"
Deejay Bridgewater
home
band
agenda
beeld &
geluid

Mirko goes
to Rio
Mirko goes
to Rio