Jacky K.
"Augusto Blanco"
Deejay Bridgewater
Wlady Woodstock
Judy Garland-Podsada
Raffa Ravioli "Craniosacralia"
Airto il Bottaio
"il Filosofo"
The Pennies from Heaven
Paolo Passionato
Deejay Bridgewater is de enige wettige nazaat van de koning van Brokopondo, Suriname. Echter, dit prachtige meer werd door onze voorouders bezet, waardoor Deejay zijn waterrijk aan de kolonisten kwijtraakte. Een gigantisch moddergevecht was het gevolg.
En nu wordt de naam ook duidelijk, want Deejay, die feitelijk een carriere als luitspeler was beloofd, moest al op jonge leeftijd deelnemen aan het verzet (1721-1814). Geen brug was hem te ver. Dus werd het Deejay Bridgewater.
Gelukkig won men de strijd na het van stal halen van de waterpistolen. Het is een fenomeen dat nog steeds in ere wordt gehouden, denk maar aan Lowlands.

Gelouterd, maar ook gekwetst en getergd nam Deejay Bridgewater tientallen indringende songs op, zoals de ChanChan (over het onrecht in de wereld ) El Kever (naar de gelijknamige personenauto), CocoNuts (die wegens de heftige strekking van het lied geweerd, ja zelfs gecensureerd werd door Hilversum 3- dus een typisch voorbeeld van neo-kolonialisme!) en OneNight Stands (over de simpele geneugtes van het bestaan, en die van de conga-speler in het bijzonder).

lees meer
home
home
band
band
agenda
beeld &
geluid

Mirko goes
to Rio
Mirko goes
to Rio