Gelukkig ondervinden de kinderen veel steun aan elkaar, en maken dus samen muziek en vluchten uiteindelijk, na vele ernstige bedreigingen door jaloerse buurtkinderen naar Nederland.

De ervaringen van MGTR en Paolo Passionato zijn later goed verwoord door hun goede vriend en collega Peter Sarstedt in het nummer “Where do you go to my lovely” (quote: you remember the backstreets of Napels....etc”) nummer dat oorspronkelijk door ..... precies MGTR is geschreven.

Het samenspel tussen de 2 Italiaanse matadoren Paolo Passionato en MGTR was zo gestroomlijnd, zo goddelijk dat ze uiteindelijk, na door de hele wereld rondgezworven te hebben, bij thuiskomst in Napels meteen werden gevraagd door de roemruchte …. Tonnie IJsband , uit de Jordaan. Ze vlogen meteen weer naar Amsterdam.

Toen kon het niet meer stuk. Ze waren door het dolle heen. Eindelijk thuis. We zijn weer thuis. Oh, wat goed. Leuke muziek zeg, tof swingend calypso-ritmetje. Hejo Parami, Paramaribo!! Waar is die blauwe Paraplu. Wie herinnert zich niet de tournee door Denemarken, met een tolk in verband met de geluidsbarrière.

Dus toen Paolo zijn Pennies hergroepeerde, kon ie moeilijk om MGTR heen, vice versa. Paolo over MGTR:

“Het goeie van MGTR vind ik dat ie -ondanks alles-toch gewoon zichzelf is gebleven, en toch niet zijn afkomst niet verloochent!”.

Paolo: daar zijn we het helemaal over eens!


terug naar band
(vervolg Mirko goes to Rio)

paolo passionato